Financiële Ondersteuning bij Naschoolse activiteiten

Vormen de kosten een obstakel voor u om uw kind mee te kunnen laten doen aan een van de Naschoolse Activiteiten? Er zijn verschillende mogelijkheden om uw kind toch mee te laten doen;

  1. Via de declaratieregeling van de gemeente Oudewater is het mogelijk om kosten voor sport, cultuur en educatie vergoed te krijgen. Deze regeling is bedoelt voor mensen met een inkomen van maximaal 120% van de bijstandsnorm. Voor meer informatie kunt u kijken op: http://www.fermwerk.nl/jouw-inkomen/extra%E2%80%99s-bij-laag– inkomen/declaratieregeling.
  2. Stichting leergeld Groene Hart verwijst in eerste instantie door naar bestaande wettelijke en overige voorzieningen. Daarnaast biedt de stichting ook zelf hulp in de vorm van diverse middelen. Een aanvraag voor bezoek kan op korte termijn worden geregeld. Na bezoek en verslaglegging daarover krijgt u binnen maximaal 2 à 3 weken uitsluitsel of en hoe uw kind op korte termijn geholpen kan worden. Een aanvraag doet u via:

  http://www.leergeld.nl/groenehart/doe-een-aanvraag/

De aanvraag voor Leergeld Groene hart mag gelijk lopen met de aanvraag van de declaratieregeling.

Hulp nodig bij het aanvragen of invullen van deze declaratieregeling of aanvraag bij leergeld groene hart? Elke donderdag half 2 tot half 4 is er een inloopspreekuur van de Formulierenhulp Oudewater (bedoeld voor inwoners van de gemeente Oudewater). Het inloopspreekuur wordt gehouden in het Medisch Centrum, Oudesingel 9-11.

U kunt hier terecht voor hulp bij het invullen van formulieren, het aanvragen van regelingen, uitkeringen en kwijtscheldingen. Ook kan de formulierenhulp voor u nagaan of u wel alle voorzieningen krijgt, waar u recht op hebt.

  1. Jeugdcultuurfonds, wanneer bovenstaande subsidies niet toereikend zijn, kunt u een aanvraag doen via het jeugdcultuurfonds. Het Jeugdcultuurfonds is een landelijke organisatie die zich inzet om zoveel mogelijk culturele kansen voor kinderen te bieden. Zij hanteren een richtlijn van max. €450,- per cursusjaar per kind wat vergoed kan worden. De cultuurcoach van Oudewater (Saskia Wulterkens) kan samen met u een aanvraag doen. Zij is op woensdag en vrijdag te bereiken op 06-18127095 of via saskia@regiobibliotheekhetgroenehart.nl