Cultuurcoach

In het Cultuurhuis kunt u ook de Cultuurcoach van Oudewater vinden.
Een Cultuurcoach stimuleert de samenwerking met het onderwijs en de culturele partners in de gemeente. Het doel is meer mensen actief bij cultuur te betrekken. De meeste cultuurcoaches zijn in dienst bij een culturele instelling, school of gemeente. Vaak zijn zij in dienst bij centra voor de kunsten, omdat die al een ondersteunende en bemiddelende taak voor scholen vervullen. Cultuurcoaches hebben daarbij meestal een coördinerende functie en werken voor meerdere (en soms zelfs alle) scholen in een wijk of gemeente. In Oudewater is de Cultuurcoach in dienst van Bibliotheek het Groene Hart.

Sinds 2012 is Saskia Wulterkens Cultuurcoach van Oudewater, deze functie wordt gecombineerd met de functie van programma coördinator van het Cultuurhuis.
Wilt u weten wat een Cultuurcoach allemaal doet, heeft u een idee op cultureel gebied of heeft u andere vragen, maak dan gerust een afspraak! Dit kan via 06-18127095 of saskia.wulterkens@bibliotheekhgh.nl

Saskia haar werkdagen zijn maandag – woensdag – donderdag

Financiële ondersteuning bij naschoolse activiteiten

Rondkomen in Oudewater: check waar je recht op hebt!Inwoners die weinig te besteden hebben, zijn vaak niet op de hoogte van de verschillende regelingen die er zijn voor ondersteuning. Toch zijn er veel mensen die dit geld goed kunnen gebruiken. Hier wil de gemeente Oudewater verandering in brengen. Via www.oudewater.nl/rondkomen kunt u checken of er een regeling is waarvoor u in aanmerking komt.

 Voor wie?

Iedereen die een laag inkomen heeft of weinig te besteden heeft als gevolg van schulden, komt mogelijk in aanmerking voor een of meer regelingen. Bijvoorbeeld voor een computer voor school, een bijdrage voor de sportclub of voor net dat extraatje om mee te kunnen doen. Of u gebruik kunt maken van een regeling of voorziening, hangt af van uw persoonlijke situatie.